Product was successfully added to your shopping cart.

Honden massage

Honden massage

Honden massage bij Dogs4Walk
 

 

 

 • Door aanraking van je hond ben je bezig met communiceren. Zo heeft elk deel van het lichaam bij de hond een andere betekenis bij aanraking. Hieronder zullen we de belangrijkste opnoemen. Schedel: Je laat duidelijk zien dat je zijn baas bent en hoger in rang staat als het dier zelf.
  Rug: De hond ziet je nog steeds in hogere rangorde maar je hond zal dit opvatten dat je met hem wilt spelen.
  Flank: Je hond zal dit interpreteren dat je vriendschappelijk met hem wilt omgaan.
  Nek: Verstevigd de band tussen baas en hond
  Kin: Verstevigd de band tussen baas en hond
  Borst en liezen: Voor seksuele opwinding van uw hond, bv. Voor dat er gedekt moet worden. Een reu kan hierdoor gemakkelijk een erectie krijgen.
  Buik: hebt u een bange en onzekere hond, dan kunt u het door middel van onder de buik aaien er voor zorgen dat u het ego van uw hond weer een boost geeft. Samen met aaien over zijn schedel zal de hond een nog grotere ego boost krijgen. Rug liggen: Gaat je hond voor je op de rug liggen, kriebel hem dan lekker op zijn buik! De hond is dan onderdanig en doormiddel van het kriebelen op zijn buik word hierdoor voor de hond de rangorde weer bevestigd. En voelt de hond zich beter op zijn plek.


  Door verbale en non-verbale communicatie met uw hond zal uw viervoeter zich een stuk beter voelen en dit zal zich uiteraard ook uiten in het gedrag van uw viervoeter. Zo vind een hond het heerlijk om gestreeld te worden. Mocht u uw hond elke dag borstelen zult u zien dat na verloop van tijd de band met uw hond steeds hechter word. Het effect zal nog vele malen beter worden als u uw hond gaat masseren. Daarnaast heeft de massage ook nog een therapeutisch effect.

 

  • · Biedt lichamelijk, geestelijk en emotioneel evenwicht
   · Ontspant de spieren (voor, tijdens of na prestatie of stress situatie)
   · Verbetert de bloed- en lymfecirculatie
   · Verhoogt de afvoer van afvalstoffen
   · Stimuleert de gezondheid van de huid en onderliggende weefsels en organen
 

 

 • Wij van Dogs4Walk.nl geven honden massage cursussen individueel voor uw hond bij u thuis. De massage cursussen worden gegeven in 2 dagdelen van 3 uur. Tijdens deze beginners cursus worden u de beginselen van de honden massage bijgebracht.

  1ste dagdeel: 3 uur.
  · Waarom massage voor honden?
  · Wat doet massage voor lichaam en geest?
  · Algemene uitleg anatomie, fysiologie en ziekten
  · Observeren en een eerste contact maken (wat ziet u en wat voelt u?)
  · Uitleg massagetechnieken en toepassen op je hond.


  2de dagdeel: 3 uur.
  · Wanneer wel en wanneer niet masseren (contra-indicaties).
  · Voorwaarden om een massage te geven.
  · Uitleg en toepassing ontspanningsmassage.

  De kosten voor de honden massage cursus zijn 125,- euro. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. • Uiteraard wordt er met professionalisme met uw dier(en) omgegaan en worden ze door ons lekker beloond met een heerlijk koekje of botje na hun wandeling. Mocht het vies weer zijn, wordt de hond netjes afgedroogd bij u afgeleverd, zodat u 'savonds wanneer u thuis komt niet overal hondenpoten in huis vindt.

  Kijkt u gerust eens verder op onze site en misschien dat er na een proefwandeling met uw hond een mooie samenwerking kan worden gerealiseerd.